2010. december 31., péntek

Boldog Új Évet!




Minden kedves olvasómnak Nagyon Boldog Új Évet Kívánok!

Adry

Alfa Romeo



Egy fiatalemebr 30. szülinapjára készült ez a torta aki amúgy pont ma szilveszterkor tartja a szülinapját:-)

9 tojásos piskóta, túrós barackos töltelékkel.

A burkolat és a logo is Formix bevonat.

Wiltonos ételfestékkel festettem ki a logót.

A sárga kontúr royal icing.


Boldog szülinapot!

2010. december 30., csütörtök

Darts tábla




Ez a torta a barátnőm sógorának a szülinapjára készült aki szeret dartsozni:-)

8 tojásból készült a piskóta és főzött csokikrémmel lett töltve.

A darts táblát saját készítésű fondantra festettem rá Wiltonos ételfestékekkel.

A torta kívülről feketére színezett Formix-al lett burkolva.

Sajnos a fénykép nem lett túl jó:-(

2010. december 29., szerda

Kamilla

Egy kis tavaszi hangulat ebben a hidegben:-)

Tegnap Kamilla névnap volt,de nemcsak névnapra hanem 60. szülinapra is készült ez a torta.

Dupla öröm:-)

A fotón még nem volt teljes a torta,mert a rét közepéről hiányzik a 60-as szám.
De nekem így is nagyon tetszett.

Belülről csokikrémes volt /dupla adag/ és 8 tojásos piskóta.

2010. december 27., hétfő

Tiramisu torta

Ez a torta tegnap röptében készült mikor megtudtam,hogy délutánra vendégeket várunk:-)
Hirtelen nem tudtam mit találjak ki amivel meglephetném őket, a mascarpone adott volt hozzá.
Először simán tiramisura gondoltam,de hát az nem jó mert annak össze kell érnie.

Így született meg ez a torta:-)

Sütöttem 8 tojásból 26-cm-es tortakarikában piskótát.

Krém:

2 doboz mascarpone
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
kávészirup
rumaroma
3 dl tejszín
kakaópor

A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A kávészirupot elkészítjük.1 dl vízet felmelegítünk mikroban és 2-3 teáskanál instant kávét elkeverünk benne, majd a porcukrot /kb.10 dkg/hozzáadjuk és jól elkeverjük.

A szirupot apránként belekeverjük/5-6 evőkanál/ a mascarponés krémbe, a maradékot felöntjük rumaromával és félre tesszük.

A piskótát 3 lapra vágjuk.Az első réteg krémet rákenjük és jöhet a középső lap aminek mindkét oldalát jól meglocsoljuk a rumos kávéval.
Utána erre jöhet a következő krém és lefedjük az utolsó piskótalappal.

Kívülről kemény habbá vert tejszínnel körbekenjük és a maradék tejszínt csillagcsőrös habzsákba töltjük és kidekoráljuk a tortát.

A tetejét meghintjük kakaóporral.

Isteni finom egy szelet sem maradt belőle:-P

2010. december 24., péntek

Karácsonyi torták



A felső torta 31 cm-es lett,az volt a kérés,hogy minél nagyobb torta legyen.
Állítható tortakarikámat a legnagyobbra állítottam és sütöttem egy csokis/8 tojás/ és sima/9 tojás/piskótát.
Gesztenye/főzött/ tölteléket kapott a torta.
Kívülről Formix-al burkoltam be.


Az alsó képen szereplő torta pedig "Bohóc" ízesítést kapott.
Körbekentem kívülről csokikrémmel és az oldalát meghintettem étcsoki lapocskákkal a tetejére egy vékony Formix réteget tettem.És erre helyeztem rá a fondantból készítettem angyalkámat:-)

Minden kedves olvasómnak
Nagyon boldog karácsonyt kívánok!

Adry

Boldog karácsonyt!





Minden kedves olvasómnak

Nagyon boldog, békés

k
arácsonyi ünnepet


kívánok!



Adry

2010. december 15., szerda

"Bohóc" torta

A bohóc nevet onnan kapta ez a torta,hogy az ízvilága olyanra sikerült ,mint gyermekkorunkban az igazi Bohóc szeleté volt:-)
Narancsos-csokis.

Már többször készítettem ezt a tortát,de most ismét kombináltan egy kicsit a receptjén.
26 cm-es tortakarikában sütöttem egy 8 tojásos piskótát.
Ezt a tortát kétféle piskótából (kakaós és sima) szoktam elkészíteni, most ezen is módosítottam.
A tojásos massza 2/3 részét betöltöttem a tortakarikába és a megmaradt részbe belekevertem kakaóport.A sima massza tetejére rácsorgattam a csokisat és így szép márványosan sült meg.
A tortát tortafűrésszel óvatosan négy lapra vágtam.

A krémek:

Narancsos krém

2 darab narancsnak lereszeljük a narancssárga héját és a levét kifacsarjuk.
A kifacsart levet mérőpohárba tesszük és kiegészítjük annyi tejjel,hogy 3 dl-t kapjunk.
Ezután hozzáadunk 5 evőkanál cukrot és egy tasak vaníliás pudingport.
Ezt jó sűrű krémmé főzzük.
/Ezzel is módosul a recept,mert idáig csak narancsolajjal ízesítettem a krémet./
Ha kihűlt 20 dkg margarinnal habosra keverjük.Én még egy fél fiola narancsolaj aromát is adtam hozzá és végül belekevertem a narancs lereszelt héját.

A csokikrém sima csoki ganache volt.
Alulra narancs krém került utána csoki aztán megint narancs.Kívülről is csoki ganache-zsal kentem körbe.
Narancsszeletekkel és narancshéj spirálokkal díszítettem.



Ajánlom mindenkinek,hogy próbálja ki ezt a tortát meg azoknak is akik szeretik a Bohóc szeletet:-)






2010. december 12., vasárnap

Torta kislányoknak



Ez a torta a barátnőm kislányának készült aki négy éves és nagyon szereti a csajszis dolgokat:-)
Így azt találtuk ki,hogy készítek neki egy igazi csajszis-hercegnős tortát.
Remélem a kedvében jártam.

A piskóta 8 tojásból készült kerek tortakarikában.
A töltelék citromos krém volt.

A krém:
Két citrom levét kifacsartam és felöntöttem annyi tejjel,hogy 3 dl legyen.Hozzáadtam 5 evőkanál cukrot és egy tasak pudingport.Ezt jó sűrű krémmé főztem.Kihűtjük és habosra keverjük kb. 20 dkg margarinnal még egy pár csepp citromlevet hozzáadhatunk esetleg porcukrot ízlés szerint ha túl savanyú lenne még a krém.Végül egy citrom reszelt héját keverjük bele.

Kívülről Formix bevonatot kapott a torta és a kis "hercegnő" is abból készült.

A szíveket és a tortát gyöngyporral csillogtattam meg:-)

Boldog szülinapot Tami!

2010. december 11., szombat

Citrom torta és a többiek

Ezeket a finomságokat a héten készítettem.
A citrom torta saját recept szerint készült.

8 tojásból sütöttem egy sima piskótát.
Kifacsarjuk kettő darab citrom levét és a héját lereszeljük.

A kifacsart citromlevet mérőpohárba töltjük és felengedjük annyi tejjel,hogy 3 dl-t kapjunk.
Ezután hozzáadunk 5 evőkanál cukrot és egy tasak vaníliás pudingport.
Ezt jó sűrű krémmé főzzük.

Miután kihűlt kb.15-20 dkg margarinnal habosra keverjük és hozzáadjuk a citrom reszelt héját.
Ha nem elég citromos akkor még egy fél citrom levét hozzákeverhetjük.

Kívülről tejszínnel húztam körbe és citrom szeletekkel díszítettem.



Házikó torta gesztenyekrémmel töltve.
Szögletes tepsiben 10 tojásból készült a piskóta és főzött gesztenyekrémmel lett megtöltve.
Kívülről Formix-al burkolva.


Fatörzs torta kívül-belül főzött csokikrémmel.
A piskóta tekercs 7 tojásból készült és dupla adag csoki krém került bele.

2010. december 5., vasárnap

Oroszkrém torta


8 tojásos piskótából készült ez a torta.
A töltelék főzött vaníliás krém-kemény habbá vert tejszínnel lazítva.Én habfixálót és zselatint nem kevertem bele,hogy megtartsa a formáját.Így sem lett folyós a krém.
Belülre a krémbe még nyomkodtam mazsi darabokat.Miután belenyomkodtam utána óvatosan még egy vékony tejszín réteget húztam rá és utána jöhetett a következő piskóta lap.
Kívülről csupa tejszín /növényi/.

Sudoku torta

Reni barátnőm az apósának kérte ezt a tortát.
Sudoku rejtvényújságot készítettem igazi megfejthető rejtvénnyel.Ők azt találták ki,hogy a papa csak akkor ehet belőle ha megfejtette a rejtvényt:-)
Neki nem fog szerintem ez gondot okozni mivel imádja ezeket fejtegetni.

10 tojásból sütöttem a piskótát egy 20*30-as tepsiben.
A krém vajas csokikrém volt.
50 dkg margarint + 40 dkg porcukrot habosra kevertem és 5 dkg olvasztott csokival még jól kikevertem.
Kívülről Formix-al bevonva.
Az újság is Formix-ból készült a számokat fekete és piros Wiltonos ételfestékkel ráfestettem.


Boldog szülinapot!

2010. december 1., szerda

Eszterházy torta-Süsü módra

Ez az utolsó torta amivel még elvagyok maradva.
Eszterházy tortát még nem sütöttem.
Most itt volt az alkalom,hogy kipróbálhassam:-)
A neten kerestem receptet az egyik oldalon találtam egy jót közben itthon is találtam az egyik sütis könyvben.
Így volt két különböző receptem.Összevariáltam őket és lett belőle egy szupi torta:-)

A piskótához:
  • 12 tojásfehérje
  • 28 dkg cukor
  • 28 dkg darált dió
  • 5 dkg finomliszt
  • késhegynyi őrölt fahéj /én kihagytam/

A krém:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3-5 evőkanál cukor
  • 30 dkg margarin
  • rum vagy rumaroma
  • 5 dkg darált dió

A tetejére:


  • 7 evőkanál porcukor
  • 1 tojásfehérje
  • pici citrom lé
  • 5 dkg étcsoki
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük közben hozzáadjuk a cukrot is.
A diót a liszttel és a fahéjjal elkeverjük és apránként a tojáshabba forgatjuk.
Egyenként öt lapot sütünk belőle.
Nekem csak 3 lett mert kicsit vastagabbra húztam a lapokat.
26 cm átmérőjű tortakarikába sütöttem.

Az eredeti krémben tojás is van, de nekem az a krém túl folyós lett ezért maradtam a jól bevált főzött krémnél.És jól tettem,mert nagyon finom lett:-)

A pudingot a 3 dl tejjel és a cukorral elkeverjük és jó sűrű krémmé főzzük.Ha kihűlt 30 dkg margarinnal habosra keverjük és hozzáadjuk a diót és a rumaromát és ezekkel is elkeverjük.

A lapokat megkenjük a krémmel és a torta oldalát is körbehúzzuk vele.
A torta oldalát darált dióval megszórjuk.

A tetejére elkészítjük a cukormázat.
Olvasztott csokit csigavonalban rácsorgatjuk és fogpiszkálóval belülről kifelé haladva összehúzzuk.Ettől kapja ezt a szép mintát.
Nekem sajnos szétfolyt és nagyon ronda lett.Mivel az én receptem azt írta,hogy a tojásfehérjét melegítsük fel a porcukorral és azt simítsuk a torta tetejére.
Így kitaláltam,hogy egy kinyújtott Formix darabra csorgattam a csokit és ez lett a torta tetején.

Süsüke zöldre színezett Formix-ból készült.


Related Posts with Thumbnails